Over mij

Mijn naam is Sylvia Smithuis en april 2017 ben ik gestart met Penelopi Olijfolie. Ik importeer olijfolie en honing uit Kreta van de beste kwaliteit. Deze mooie producten koop ik in bij olijfboeren en kleine zelfstandigen in het bergdorp Asomatos. Geen massaproductie en zonder tussenpersonen, direct naar de klant voor een eerlijke prijs. Kwaliteit vind ik belangrijk, want ik wil alleen mooie en goede producten verkopen.

Kreta

In 2012 kwam ik voor het eerst op Kreta. Ik werd op slag verliefd op de indrukwekkende kloven van het zuiden, de prachtige natuur, de adembenemende vergezichten en de vele olijfbomen. Toch duurde het 3 jaar voor ik weer terugging. Ik ging in november olijven plukken voor een week, een geweldige ervaring! Sindsdien reis ik regelmatig naar Zuid-Kreta, het voelt als thuiskomen. Ik praat graag met mensen en ben net als de Grieken heel nieuwsgierig. Sinds 3 jaar volg ik Griekse les en dat zorgt voor leuke en spontane ontmoetingen. Over mijn belevenissen en ontmoetingen schrijf ik in mijn blog Penelopi in Zuid-Kreta.

Een koffer vol olijfolie

Ik houd van goed en lekker eten en overal waar ik kwam proefde ik olijfolie. Als ik dan weer terugging naar Holland zat mijn koffer vol met flessen olijfolie. Ook honing, bergthee, kruiden en koekjes propte ik tussen de flessen olie in mijn koffer. Sinds ik de olijfolie van Kreta heb geproefd koop ik geen olijfolie meer in de supermarkt, omdat ik alleen nog maar het allerbeste wil! Ik gebruik ongeveer 1 liter olijfolie per maand. Dat is niets vergeleken met de Kretenzer die minstens het drie dubbele per maand consumeert.

Penelopi Olijfolie

In december 2016 heb ik in Preveli (Zuid-Kreta) bij een vriend met de hand olijven geplukt. We gingen samen naar de perserij en hij beloonde mijn hulp met een jerrycan olijfolie. Veel te veel voor mij alleen en ik zette een bericht op Facebook ‘wie wil er olijfolie kopen?’. Ik werd overspoeld met berichtjes en kwam zo op het idee om olijfolie en ook andere mooie producten uit Kreta te verkopen. Ik besloot mijn bedrijf ‘Penelopi’ te noemen. Dit is de bijnaam die mijn vrienden in Kreta mij hebben gegeven. Naast biologische olijfolie verkoop ik ook natuurhoning, bergthee, kruiden en keramiek.

Penelopi in Zuid-Kreta

Naast de verkoop van mooie producten uit Kreta, houd ik ook een blog bij. In dit blog Penelopi in Zuid-Kreta vertel ik over het leven op Kreta, de mensen die ik ontmoet en mijn ervaringen en ontdekkingen.

Volg Penelopi Olijfolie ook op Facebook en Instagram.